Документи на візу в Чорногорію

НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПОЇЗДКИ В ЧОРНОГОРІЮ ЛІТАКОМ
Для громадян України передбачений безвізовий в’їзд до Чорногорії.
Закордонний паспорт повинен бути дійсний як мінімум 4 тижні після передбачуваного закінчення поїздки. Без попереднього бронювання готелів або турваучера при в’їзді в Чорногорію для громадян України, досить чинного закордонного паспорту та зворотного квитка. У цьому випадку турист протягом 24 годин після в’їзду повинен зареєструватися в готелі або у господарів орендованих апартаментів. Туристичний збір за добу проживання в Чорногорії з однієї людини становить близько 1 Євро. Зареєструватися турист може у туристичній організації, в турбюро, або в поліції в інспектора з іноземців.

При в’їзді в Чорногорію з домашніми тваринами (собаки, кішки) необхідна довідка від ветеринарного лікаря про походження і стан здоров’я тварини, про те, що тварина не страждає на сказ. Довідка повинна бути видана ветеринарним органом, лікарем. Тварина проходить ветеринарний контроль в аеропортах як в Україні, так і в Чорногорії.

Посольство України в Чорногорії
Надзвичайний і повноважний посол України в Чорногорії
Слюсаренко Оксана Олександрівна
Радник Цибульник Володимир Володимирович
81000, Чорногорія, м. Подгорица, вул. Сердара Йола Пілетіча, 15
382 20227181
382 20227521
emb_me@mfa.gov.ua
http://www.mfa.gov.ua/montenegro
09:00 – 18:00
Перерва: 13:00 – 14: 00
НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ТРАНЗИТНОЇ РУМУНСЬКОЇ ВІЗИ
(оформляється індивідуальна транзитна румунська віза.
Консульський збір дорослі – 60 USD;
діти та студенти віком до 21 р., пенсіонери – 10 USD).

1.ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ
(термін дії паспорту має бути 6 міс. до дати повернення, має бути 2 чисті сторінки!);продовжені паспорти НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ!!!
2. копії сторінок ВНУТРІШНЬОГО ПАСПОРТУ (всі сторінки, де є записи);
3. копія 1-ої сторінки закордонного паспорта та копії шенгенських віз, виданих за останні 3 роки;
4. 2 НОВІ КОЛЬОРОВІ ФОТО 3.5х 4.5 см (на вписаних дітей також), обов’язково на білому фоні, щоб лице займало 60-80% фото. Не скановані!;
5. ДОВІДКА З МІСЦЯ РОБОТИ на бланку фірми з розбивкою заробітної плати за останні 6 міс., з вказанням всіх реквізитів фірми, посади та розміру окладу, завірена мокрою печаткою фірми та підписами директора і головного бухгалтера та із фразою, що на час поїздки зберігається робоче місце та оклад.
6. ДОВІДКА З БАНКУ про наявність рахунку із вказанням залишку коштів на ньому. Довідка з банку є обов’язковою.

ДЛЯ СТУДЕНТІВ:
-довідка з місця навчання,
-копія студентського квитка.

ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ:
копія пенсійного посвідчення,
довідка з Пенсійного фонду про нарахування пенсії за останні 6 міс.

ДЛЯ ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМЦІВ:
копія свідоцтва про реєстрацію ПП.,
оригінал довідки про доходи за останній звітний період (з податкової інспекції),
довідка з банку про рух коштів

ДЛЯ ДІТЕЙ:
копія свідоцтва про народження,
довідка з місця навчання

ДОКУМЕНТИ НА АВТОМОБІЛЬ:
копія Зеленої карти,
копія тех. паспорта автомобіля,
копія прав водія

Останній термін прийому документів – за 10-14 днів до виїзду.

Leave a Reply