Документи на візу до Болгарї

Документи для оформлення візи приймаються тільки в повному комплекті , підготовленому відповідно до списку необхідних документів і розкладеному по кожному туристу окремо!
БОЛГАРІЯ НЕ ВХОДИТЬ ДО СКЛАДУ країн Шенгенської угоди !
( Туристи з діючими проїждженими шенгенськими візами
і польськими національними візами категорії D можуть перебувати на території Болгарії до трьох місяців ! )
Віза для громадян Європейського союзу НЕ потрібна !!!
Продовжені паспорти НЕ приймаються в работу !!!

                                                                   СПИСОК ТА ВИМОГИ НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ
ДЛЯ ДОРОСЛИХ:
1.Акуратний закордонний паспорт
(термін дії не менше 180 днів на моментзакінчення дії візи)
наявність 2(двох ) сторінок для відкриття візи.
(Сторінки Особливі відмітки не використовуються для наклеювання візи).
У Консульство не приймаються паспорти:брудні,порвані, залиті, з відклеєними фотографіями або підклеєними фотографіями.
Якщо у туриста подвійне прізвище в українському паспорті,то в транслітерації також має бути два прізвища.
2.Анкета туриста Anketa-Bolgariya-2016
3. ОДНА КОЛЬОРОВА ФОТОГРАФІЯ:
Розмір 3.5 на 4.5см кольорові,без овалів і куточків,чисті,не пом’яті,на білому фоні,80% площі фотографії має займати обличчя заявника на візу.
Фотографії дітей,яким виповнилось 5 років мають бути вклеєні у закордонний паспорт батьків або повинні мати власний проїзний документ.
4. ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ:
а).Копія пенсійного посвідчення
5. ДЛЯ ДІТЕЙ І ШКОЛЯРІВ:
1).Проїзний документ дитини (обов’язкова наявність чистого розвороту або дві чисті сторінки для відкриття візи)
Діти,тільки до 16 років можуть бути вписані в паспорт батьків. При виповнені 16 років,дитина повинна обов’язково мати проїзний документ,термін дії якого, не менше 90 днів після повернення з туру.
Батько,в чий паспорт вписана дитина обов’язково має подорожувати разом з дитиною.
2).Кольорова фотографія,згідно вимог.
3).Копія свідоцтва про народження (діти до 18 років).
4). Нотаріально завірена копія дозволу на виїзд дитини за кордон,якщо дитина подорожує з одним із батьків або третьою особою(ТЕРМІН ДІЇ ЯКОЇ ПОВИНЕН БУТИ 1 РІК З ДНЯ ПОЧАТКУ ТУРУ).
6. СИТУАЦІЇ , ЯКІ ЗУСТРІЧАЮТЬСЯ:
а)Якщо один із батьків дитини знаходиться за кордоном,доручення має бути оформлене за всіма вимогами Законодавства України,в країні,де перебуває один із батьків.
б) Якщо один із батьків помер,то копія свідоцтва про смерть.
в) Якщо один із батьків позбавлений батьківських прав,то копія рішення суду про позбавлення батьківських прав на дитину.
г)Якщо батько записаний зі слів матері (мати–одиночка),то копія довідки з РАГСУ про те,що батько записаний зі слів матері (ст.135 ЗУ).
ПРОХАННЯ!Не передавати оригіналів вище перерахованих документів,достатньо чітко без полосок,зроблених копій на листках формату А-4.
7. ДЛЯ СТУДЕНТІВ:
Студенти до 21 року НЕ ОПЛАЧУЮТЬ КЗ при наявності
1.Копія студентського квитка (обов’язково).
2.Копія свідоцтва про народження (до 18 років).
8.КОНСУЛЬСЬКИЙ ЗБІР -35 Євро + 50 грн.
Консульський збір оплачується при кожній подачі документів і вразі відмови консульський збір не повертається.
(діти до 18 років, студенти до 21 року при денній формі навчання,пенсіонери по інвалідності,віку і по вислузі років на роботі (при наявності пенсійного посвідчення),консульські збори не оплачують).

Leave a Reply