Документи на візу в Грецію

СПИСОК ТА ВИМОГИ НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ

       ДЛЯ ДОРОСЛИХ:

  1.  АНКЕТА ОПИТУВАЛЬНИК
  2. Акуратний ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ + копії сторінок з відмітками.
  • якщо є від’їзжений або другий діючий паспорт – обов’язково подається його оригінал + копіїВСІХ ЙОГО СТОРІНОК з відмітками;
  • термін дії не менше 180 днів на момент закінчення дії візи)
    •наявність 2(двох ) сторінок для відкриття візи.(Сторінки Особливі відмітки не використовуються для наклеювання візи).
  1. ДВІ КОЛЬОРОВІ ФОТОГРАФІЇ: Розмір 3,5 х 4,5 см (70% обличчя), на світлому фоні, без куточків і овалу, зроблені не більше 6 місяців тому;
  1. Копія ВСІХ СТОРІНОК загальногромадянського внутрішнього паспорта з відмітками;
  2. КОПІЯ СВІДОЦТВА ПРО ШЛЮБ (про розлучення, про смерть);
  3. ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯобов’язково: довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується – 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий, а також РУХ КОШТІВ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  4. Копії документів, які підтверджують стабільність фінансового становища (свідоцтва про права володіння на квартиру, будинки, земельні ділянки, автомобілі), якщо є;
  5. Копія сторінокз відмітками загальногромадянського закордонного паспорта чоловіка / дружини (якщо ні – копія всіх заповнених сторінок загальногромадянського паспорта громадянина України);
  6. Копія авіаквитків або автобусних квитків.
  7. ДЛЯ ПРАЦЮЮЧИХ:

        1).Довідка з місця роботи зразок_довідки_з_роботи із зазначенням посади, окладу з розбивкою на 6 місяців та інформації про збереження   за співробітником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка).

  1. ДЛЯ ПРИВАТНИХ ПІДПРИЄМЦІВ:

1). Копія свідоцтва про реєстрацію, завірена печаткою приватного підприємця, якщо її немає – завірена нотаріально;

2). Копія патенту або ліцензії;

3). Копія декларації про доходи фізичних осіб, завірена податковою службою за останні 6 місяців або звіти з печаткою податкової за останній квартал;

  1. ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ:

            1). Копія пенсійного посвідчення;

2). ОРИГІНАЛ довідки з пенсійного фонду про розмір пенсії за останні півроку;

  1.  ДЛЯ ПОДРУЖЖЯ ОДИН З ЯКИХ НЕ ПРАЦЮЄ:

1). Довідка з місця роботи чоловіка/жінки з зазначенням посади, окладу та інформації про збереження за

співробітником на період відпустки зарплати і робочого місця (підпис керівника, головного бухгалтера,

оригінальна печатка).

2). Спонсорський лист (нотаріально завірений);

  1. ДЛЯ ДІТЕЙ (ДО 18 РОКІВ):
  • Дитячий проїзний документ (дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи) + копіяВСІХ    

             СТОРІНОК з відмітками. До 18 років діти можуть бути вписані в закордонний паспорт батьків або

одного з батьків, з ким дитина подорожує (фотографія дитини вклеюється в паспорт батьків з 5 років);

  • Оригінал та копія свідоцтва про народження (подається до 18 років обов’язково).
  • Якщо дитині вже 16 років, копії всіх сторінок загальногромадянського внутрішнього паспорта.
  • Копії ВСІХ СТОРІНОК з відмітками загальногромадянських закордонних паспортів батьків та копії всіх сторінок загальногромадянських паспортів з відмітками;
  • Копія свідоцтва про шлюб батьків;
  • Письмовий дозвіл на виїзд дитини за кордон від одного/обох батьків, які не подорожують разом з дитиноютільки в оригіналі і з печаткою нотаріуса. Обов’язково в листі прописати супроводжуючого в поїздці (навіть якщо дитині вже 16 років), його паспортні та контактні дані. Зверніть, будь ласка, Вашу увагу, що оригінали поданих документів повертатися не будуть. Таким чином, туристам необхідно заздалегідь оформити 2 примірники дозволу на виїзд: для подачі документів і для перетину кордонів.
  • Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), підписана директором і завірена печаткою. На період літніх канікул довідка не обов’язкова;
  • Якщо дитина подорожує з батьками і має дитячий проїзний документ до його пакету документів необхідно додати спонсорський лист / зразок_спонсорського_листа_Греція/ від матері або батькакопії фінансових документів одного або обох батьків: довідка з роботи з розбивкою за 6 місяців + довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується – 50-70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо рахунок картковий, а також РУХ КОШТІВ ПО РАХУНКУ ЗА ОСТАННІ 3 МІСЯЦІ;
  • Якщо дитина подорожує самостійно, від одного з батьків (спонсора) необхідні: спонсорський лист (нотаріально завірений), оригінальна довідка з роботи спонсора тафінансові гарантії спонсора;
  1. ДЛЯ ПІДТВЕРДЖЕННЯ ОДНООСІБНИХ БАТЬКІВСЬКИХ ПРАВ:
    1). Довідка про те, що, запис про батька зроблено «зі слів матері»;
    2). Рішення суду про позбавлення батьківських прав;
    3). Копія свідоцтва про смерть батька;

У цьому випадку копії вищевказаних документів надаються в консульство, а оригінали пред’являються на кордоні.

  1. ДЛЯ СТУДЕНТІВ:

           1). Довідка з місця навчання (із зазначенням адреси, телефону), завірена печаткою;

           2). Копія студентського квитка;

           3). Копія залікової книжки, завірена університетом (для візового центру м. Дніпропетровськ)

Студенти, залежні від батьків, у віці до 21 року, за умови надання нотаріального спонсорського листи від

батьків та довідки з навчального закладу.

ПІДТВЕРДЖЕННЯ ФІНАНСУВАННЯ ПОЇЗДКИ – СПОНСОРСТВО:

  • У випадку, якщо поїздку туриста оплачує інша особа, необхідно надати спонсорський лист. Якщо спонсор є родичем туриста, то необхідна письмова заява з підписом спонсора про те, що він бере на себе фінансову відповідальність за пенсіонера / студента / непрацюючого туриста на час його подорожі до Греції + документи, що підтверджують спорідненість. Якщо спонсор НЕ є родичем – спонсорство має бути нотаріально оформлено.
  • До спонсорського листа слід додати довідку з місця роботи спонсора із зазначенням посади, окладу і реквізитами компанії (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка).  А також фінансове забезпечення спонсора: Довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку (залишок розраховується – 70 євро в день на людину) + копія картки до рахунку, якщо він картковий;
  • Якщо спонсор і той, кого спонсорують їдуть разом – можна довідку з роботи і фінансові гарантії до документів того, кого спонсорують, додати в копіях.
  1. ДЛЯ ПОДОРОЖУЮЧИХ НА АВТОМОБІЛІ (додатково до загального списку)

При 1-кратній візі в’їжджати на територію Греції через території інших країн шенгенської угоди можна, тільки якщо ці країни мають спільну зовнішню межу (не розділені територіями країн які не входять до переліку країн шенгенської угоди). Для наземної подорожі з України до Греції необхідна мінімум 2-кратна віза. Оптимальним маршрутом для автомобілістів вважається маршрут через Румунію і Болгарію.

Можливо оформлення візи для іноземців які проживають в Україні, якщо вони мають посвідку на проживання в Україні або довгострокову реєстрацію (мінімум 3 місяці після закінчення поїздки).

Leave a Reply